Participació a les Jornades Radicalment Feministes 2016

Les Jornades Radicalment feministes, del 4 al 6 de juny 2016, han tingut una significativa presència dels col·lectius Trans*.
logo feministes
.
Les associacions Generem! i ACATHI, així com Joves Trans de Barcelona, van presentar tres activitats en el fòrum més important del feminisme català, que es reuneix solament cada 10 anys, 3 activitats. En totes les activitats, la plataforma Trans*forma la Salut va ser present en els discursos i els debats.
,
,
,
 

CkGQxRsW0AARjjG
La primera activitat va ser una mesa debat sobre salut per a les persones trans*, i els possibles models.
:
Es va refermar la reivindicació d’un model de salut despatologitzador, que aboleixi el diagnòstic psiquàtric de la condició trans*, respectuós amb la diversitat de les vivències trans*, no-binarista, no capacitista i que cobreixi íntegrament les necessitats de la persona.
.
Es va presentar la plataforma Trans*Forma la Salut, que reclama la implantació d’aquest model a catalunya.
 Es va presentar l’extensa experiència de Trànsit, el servei ja existent que aplica aquest
CkGW-qIWYAAEOWfmodel amb èxit. Després d’un repàs a la història de Trànsit per la seva fundadora, la Dra. Rosa Almirall, es van obrir els testimoniatges de 5 persones que van relatar la seva experiència amb els diferents models. Els testimonis van ser molt emocionants i variats, des de joves fins a persones grans, persones amb diferent situació familiar, homes i dones trans, així com persones no-binàries.
.
Els punts comuns més remarcats van ser la importància de l’autodeterminació, el respecte al recorregut vital personal i els recolzaments personals i professionals.
.
 
CkHblBFXAAAd6ouLa segona activitat va ser un taller sobre identitats Trans*, on es van mostrar la varietat de models de transmasculinitat i transfeminitat, així com els no-binarismes.
,
Es fan formar 3 tallers en paral·lel, per on els assistents anaven passant i participant. Les assistents va ser nombroses, omplint l’aula, i molt activa.
 
La tercera activitat va ser una ponència a la mesa debat sobre les respostes a les violències masclistes.
CkHrjAiWgAIDWdWLa ponència va posar en relleu el paral·lisme entre la lluita feminista i la lluita de les persones transgènere.
.
Les dues lluites posen en qüestió el sistema de rols de gènere, el binarisme la patologització de les dissidències i la tutela que s’imposa sobre els recorreguts vitals. Les dues lluites proposen la superació del patriarcat binarista mitjançant el respecte a la diversitat, l’empoderament i la llibertat per escollir el recorregut vital, entre altres. Es va concloure, per tant, que la lluita trans ha de ser feminista, i que els feminismes han d’incloure la lluita de les persones transgènere. Es va presentar de nou la Plataforma Trans*forma la salut com el mitjà polític per trasposar el paradigma feminista al model de salut de Catalunya.
.
Estem, molt contentxs de la participació i de l’impacte de la plataforma en aquestes jornades i orgullosxs de totes aquelles de nosaltres que ho han fet possible.
.
CkGFovDWYAAOzi7
Durant les les jornades, també es van recollir un nombre important d’adhesions, tant personals com d’associacions i entitats, de suport al nou model de salut per a les persones trans* que proposem.
.
 D’adhesions en necessitem el màxim possible per tenir més força.
CkGH8PAWYAAiyU6
,
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s