Juliol ple de notícies: Queixa al Síndic i presència al Pride Barcelona

Aquest mes de juliol ha estat molt actiu pels integrants de la Plataforma Trans*forma la Salut. El dia 6 vam presentar la nostra Queixa per Discriminació i Vulneració de Drets Fonamentals de les persones trans* al Síndic de Greuges. A continuació podeu veure la notícia tal com va aparèixer en diversos mitjans de comunicació.

Abans, però, comentar-vos que aquest juliol també s’ha celebrat el Pride Barcelona. Aquest any han centrat les reivindicacions en les persones trans* amb el lema “Persones Trans*, tan comuns com diversxs”. Us fem també un repàs de les activitats en les que han participat algunes de les associacions i activistes de la plataforma. Esperem que gaudiu de l’article!

Idem TV ens visita a l’entrada del Síndic ahir a la tarda i conversem una bona estona sobre el que hem vingut a fer i què demanem a la sanitat. Per llegir la notícia clica sobre la imatge:
Captura de pantalla 2016-07-09 a las 21.16.24

Per veure el vídeo clica aTrans* Forma la Salut presenta una queixa i propostes al Síndic


Captura de pantalla 2016-07-07 a las 17.59.09.png
Descarrega l’article: El Punt Avui – Salut vol introduir millores en l’atenció als transsexuals


Captura de pantalla 2016-07-09 a las 21.22.50
Descarrega l’article: Plataforma presenta al Síndic modelo sanitario para el colectivo transexual


Captura de pantalla 2016-07-09 a las 21.31.30.png
Descarrega la informació de l’enllaç: Agenda. Queixa al Síndic de Greuges. Vulneració dels drets de les persones trans


Podeu llegir un resum de la reunió i entrega de la queixa al Síndic en l’anterior post.

Arrel de les activitats de la Plataforma, la Fina (una de les nostres activistes) va participarlogo_savis en el programa “La nit dels Savis” de Canal Terrassa, fent aportacions molt valuoses en un programa que podeu visualitzar a través de l’enllaç (al títol i a la imatge) i que resulta d’allò més interessant.

Ja dins les activitats organitzades pel Pride Barcelona 2016 (clica aquí per veure el programa complert), ens agradaria destacar les següents:

A la Fundació Enllaç activitat: Projecció del documental “Històries de vides trans” i col·loqui amb la intervenció de Sabrina (de Joves Trans Barcelona), Nadia (coprotagonista del film) i Fina (de la Plataforma). fundacio-enllac3a7En aquest col·loqui es va explicar tota l’activitat i objectius de Trans*forma la Salut i es va conversar, en un ambient on es respirava l’interès per conèixer la realitat trans*, sobre com el nostre col·lectiu està començant a prendre veu pròpia i el recolzament des de la resta del col·lectiu LGTBI. Des de la Fundació enllaç es va comunicar la intenció que tenen de crear dins la seva organització un espai trans* gestionat per persones trans*, cosa que és una molt bona notícia.

Als Cinemes Meliès, organitzat per FLG – Famílies LGTBI : Projecció de dos documentals flg familiessobre famílies de pares i mares LGTBI amb col·loqui posterior, on van participar la Lina i la Ali, una parella d’activistes de la Plataforma que van ser les representants d’una realitat que, encara que està molt invisibilitzada, és molt present en la vida de moltes persones trans* i que cal tenir en compte i ajudar a que sigui acceptada amb normalitat: les famílies amb pares o mares trans*.

A l’Auditori del Disseny HUB Barcelona va tenir lloc una jornada de debat, “Diversidad Trans*, Nuevos desafios para la comunidad LGTBI+” amb dues taules molt interessants: taula diversitatUna dedicada als menors trans*, amb la participació d’integrants de l’associció Chrysallis de Madrid, Aragó i Catalunya: Natalia Aventín, Saida García i David Tello (que van fer un repàs dels reptes als que s’enfronten i van explicar com estan organitzats i com ha crescut l’associació en els últims anys) i també amb l’aportació d’un pare independent, Paul McIntyre, que va presentar una sèrie de qüestions molt rellevants que plantegen un enfocament que se surt dels discursos més extesos. La segona taula va recollir el testimoni de 10 persones trans*: Tina, Miquel, Fina, Ian G., Lina, Ali, Damián, Sofía, Sasha i Teo V., cada una amb experiències i manera d’entendre i viure el fet trans* molt diferents i que va ser una gran lliçó per a tots els que van participar en l’acte. Els podeu veure en aquest petit clip que van filmar les companyes de GayLesTv: Todos somos Trans* 

El Pride Parade, que duia el lema “Persones Trans*, tan comuns com diversxs” en la pancarta principal, seguida per la de l’associació Generem! i d’ACATHI, va acabar amb la lectura del MANIFIESTO PRIDE Barcelona 2016 per part de dues persones trans* i va tenir la presència d’Ada Colau i del conseller de Sanitat Santi Comín, que va anunciar que al setembre la Generalitat presentarà un nou model assistencial per a les persones trans*

Aquí teniu un parell d’enllaços a les notícies del Pride Barcelona 2016:

noticia pride tv3

Veure la notícia: Barcelona celebra la Pride Parade i reivindica els drets dels transsexuals.

cartell pride

 

 

 

 

 


btv pride

Veure la notícia: La desfilada de l’orgull gai clou el Pride Barcelona després d’una setmana d’activitats.

Com podeu veure, estem en un moment en el que s’està treballant molt per la visibilització i per fer que la qüestió trans* deixi de ser desconeguda per la majoria.

També comencem a veure els fruits del treball de la plataforma Trans*forma la Salut en aquest anunci públic del Conseller davant de 25000 persones. Les coses es comencen a moure i estem en un moment clau en el que necessitem el màxim de recolzaments per a que s’escolti la nostra proposta i s’aconsegueixi implantar un Nou Model de Salut per a les persones Trans* no patologitzant, basat en l’acompanyament i no en el judici, integral, respectuós, sostenible, públic, gratuït i obert a totes les persones que ho sol•liciten sense exclusions ni discriminacions.

Si ens vols ajudar a fer-ho possible, dóna’ns el teu suport adherin-te a la nostra proposta a través del formulari! Seguim!

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s